Мороз і сонце


"Мороз и солнце день чудесный, ещё ты дремлешь друг прелесный, а мы уже идём на лёд..."


Було розуміння, що скрізь, де нормальний доїзд буде чимало бажаючих порибалити, а хотілось тиші та поєднання з природою, адже давно не виїзджали таким складом давніх друзів, тому обрали доїзд, а потім ще й дохід без авто...по полю...через болотця...по бездоріжжю.



На місці нікого: тільки сонце, суха крига, -10 морозу, що досить несподівано і ми...хоча ні, був ще бобер, який періодично вилазив на кригу з промоїни і норка.

Крига двояка...є й промоїни, але є й 30 + см та досить міцно ще тримається, з нічними морозами ще пару тижнів постоїть. 

Зранку клювало в міру активно, але на мормишку і мілка плітка з окунцями та навіть йоржі, а хотілось щось вагоміше, щоб бриніла 0.9 волосінь...

Ловив стандартно на вудку від Select з лавсановим кивочком та мормишкою вагою 0.3 грами.

Трохи згодом вдавалось знаходити ополоночки з яких можна було висмикнути по парі - трійці вже пристойних пліток з загинанням кивка і приємним виважуванням на 0.9 мм Sunline super. 



Скоріше за все вдалося б досить непогано порибалити, ключик до клювань і місця де тусувалась плітка знайшли, Deeper чітко показував як рух мормишки так і присутність риби, але піднявся колючий вітер, почав пролітати сніжок, небо затягло свинцевими хмарами, різко, на очах почало ламати погоду і клювання немов виключили тумблером. Клац і тиша...у всіх відразу. 

Ще з півтори години впиралися з пошуком, навіть загодували кілька ополоночок (знайшов в пакеті сипучку "Лящ - холодна вода), колеги поставили стоячки з поплавком - повна тиша. Хоча вранці на них покльовувало.



Також вранці ще виставили жерлиці - одна спрацювала і розмотавши волосінь в нуль кинула щука живця, решта простояли мертво. 

Вітер міцнішав, віски скінчилось, клювання не починались тому вирішили задарма не мерзнути і рушили додому. 

По відпочинку все вийшло супер: одні на водоймі, навкруги природа і тиша, по рибі не дуже. На посмажити звичайно спіймали солоденької плітки, але хотілось чогось вагомішого, щоб клювання гарні і рибка приємна, тож потрібно ще на днях якось з'їздити, доопрацювати ситуацію, як вітер стихне, адже рибка там є і пристойна. Було декілька дуже гарних сходів і в мене, і в товаришів. А одна рибина навіть забрала під лід вудку: клювання і за секунду потягла, не встиг товариш врятувати "франкенштейна" - доопрацьована вудка від Салмо. 


День знову пролетів непомітно. 

Всім добра!

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!