Лід є...


Коротко про різне...

З кожним роком все більше розумію, що на риболовлі хочеться спокою, тиші та релаксу з природою. 

Навіть ловлю себе на думці, що і спіймати рибу не обов'язково, але потім таки викидаю це з голови - клювання, виважування, підсічкі, сходи, відриви - обов'язкові атрибути справжньої риболовлі. 

На лід водойми вийшли першими, 7-10 сантиметрів впевнено тримали справжніх рибалок вагою десь 230 кг на двох. Можна було брати бур, бо в 10 сантиметрах льоду бити лунки не дуже легко, особливо коли їх багато.

Перші три години пройшлись чітко по судаковим корчикам, пупкам і канавкам - дупель пусто. 

Балансири від Крапаля, Карісмакси, Лаки Джон, Рапала - глухо.

Віби Шерітан, Канді віб - жодного удару.

Deeper малював чітку картинку роботи балансира, показував глибину, температуру, але жодної риби. 

На завершальному етапі облову перспективних точок влупила кілушна щучка, що аж вирвала вудку з рук - виважування як в акваріумі...зійшла під лункою - добре, що балансир залишила.

Далі віскі, перекус, кава і...переключились на окуня, так як на всіх пройдених нами вранці точках і лунках вже стояли любителі халявної судачатинки і щосили довбали дно бокоплавами та балансирами, але без клювань.

Окуня знайшли швидко, він стояв в кармані забоки на двох метрах і спостерігав через прозорий лід за досить дивними створіннями, які бігали і щосили гупали різнокаліберними залізяками об лід, матюкались, вживали спиртне, ржали немов коні і смалили цигарку за цигаркою, залишаючи порожні пачки з під цигарок на льоду - редиски.

Ми відійшли трішки в сторону і спробували й собі половити. Окунь клював як коматозний, ледь прикусуючи балансир один з десяти лунок. Товариш перейшов на безмотилку - клювання почастішали, але й розмір трішки зменшився. 

Я принципово залишився в меншості і працював лише балансиром. 

Решта рибалок використовували чортів, мормишки з мотилем та черв'яком, а також блешні типу драчики, на останні клювань було мало, тому всі перейшли на лов з живою насадкою.

Знову на черговому опусканні приманки та ривку сіла щука - візуально також під кіло і дійшовши практично до краю ополонки крутонулась, розкрила писок, і злісно клацнувши щелепами зрізала мій улюблений окуневий балансир четвірочку від Select та й попливла по своїм щучим справам - скотиняка.

Інший балансир кльову не додав. Окуні коматозили навіть після того як всі пішли з льоду і залишили нас з товаришем вдвох. 

Знову клюнула щучка - на цей раз успішно вийшла в ополонку, але півкіло і тому незалік. 

До речі, нарешті обкатав окуневу вудку хенд мейд - дуже якісно зроблена, приємно збалансована, з досить непоганими тактильними якостями як для вудки з котушкою. В цілому гарний інструмент для лову полосатих розбишак - сподобалась. 

Не зважаючи на всі наші старання окуні так і не розклювались, але трішки таки спіймали. Безмотилка товариша обійшла мій балансир більше ніж вдвічі по кількості та на балансир були крупніші екземпляри. Але один окунь на безмотилку був потужний, точно півкіло і практично в лунці таки відірвав мормишку, відсутність снігу нервує рибу і вона борсається вдвічі сильніше. Ще два відламали гачки безмотилки - якість бажає кращого. 

Риболовля вийшла досить трудовою як для першого льоду.

Багато тексту - можете не читати...


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!