Закрились...


Крига - гуд бай! 

Вранці -2 градуси приємно здивували. На кризі порипував сніжок, повністю відсутня вода і практично нікого з рибалок - інтрига наростала. 

Льодобур врізався ножами в моноліт і за п'ятнадцять обертів зробив шахту у 30 сантиметровій кризі - потужно. Далі місцями 25-20-15, але тримала відмінно. 



Вирішили не мудрувати і спочатку зловити живців. На мормишку практично відразу відізвались потрібного розміру окунці та плітка. Поставили капкани і пішли шукати щось крупніше. Але певно не сьогодні, не завтра, а скоріше за все вчора і позавчора за всіма правилами ловилась гарна плітка, зграю якої загнала в забоку шуга. А сьогодні тихо на Дніпрі і риба проріджена за ці дні рибалками вийшла в річку. Цю інформацію підтвердили місцеві, які два дні підряд досить успішно ловили плітку і з 6 метрів і в березі на чортики та мормишки. Влітали з їх слів і кілушні екземпляри...а ми вже спізнились...сьогодні не клює.

Ну як вже є і спробуємо щось знайти. 



Балансири та блешні не дали ніякого результату. Пару окунців товариш підняв на "яйця" - але то виняток. 

На мормишку лупила дрібнота з рідкими клюваннями більшеньких окунів і плотвиць.



Було пару сходів чогось потужного - певно пару пліток під кіло ще лишилось, але не спіймалось. Добре, що мормишки не повідривали. 

На мої 5 жерлиць було два клювання. Одна щука зняла живця, а іншу я покатав попід кригою до самої ополонки і під нею схід. Але не трофей, візуально трішки за кіло - нехай росте. 

Deeper малював рух риби, але зграй не було. На скріні клювання на мормишку і схід чогось пристойного. Клювання різке, з ударом, шкода, що мимо. 



Ввесь сезон відловив волосінню, що на світлині: shimano та sunline, мене влаштувало співвідношення якості та ціни. Для моїх рибалок - відмінний варіант. 



Сонце припікало ввесь день і під вечір крига в верхньому шарі стала м'якою та водянистою, знизу тримала, але вже ходити понад 6-3 метровими глибинами досить екстримально, тому на цьому поставили крапку, сезон закрили. 

Тепер буде час змінити підсівші ножі на бурах, перебрати приманки, відсіявши ті, що зовсім не спрацювали і чекати наступного сезону лову з криги. 

День пролетів швидко, настрій відмінний, рибка клювала і закриття пройшло без екстримальних ситуацій. Тож розпочинаємо сезон лову по відкритій воді.


Всім добра! 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!