Побалансирили...


Замело настільки жорстко, що на риболовлю зможуть вибратись лише власники позашляховиків, не плутати з паркетникаии, але борсатись на кризі в півметровому, а місцями і метровому шарі снігу - сумнівне задоволення. 

Якраз на початку снігопаду вибрались з товаришем на риболовлю про яку не було часу розповісти. 

Доїхали без пригод, хоч снігу вже трохи насипало, дійшли до точки також без екстриму - на місці нікого. Вперше за багато років вдвох рибалили на великому плесі, де зазвичай присутні два-три десятки рибалок. Сніжок засипав все рівномірно - майже небите поле...майже. 

Раз такий розклад і немає лишніх стуків та біготні по кризі вирішую поупиратись в балансири. Коли немає пресінну окунь активно реагує на рухливі приманки і його не потрібно видрочувати безмотилками. 

Роблю десяток лунок на відстані 7-10 метрів одна від одної практично в лінію, так вдасться охопити більшу площу плеса з різною глибиною, а де зможу зачепитись за рибу - там можна і частіше лунок зробити. 

Спочатку ставлю п'ятірку Select smile в яскравому рожево-салатовому кольорі на 0.165 волосіні від Shimano Aspire - три кілограми заявлено на розрив можна і з випадковим трофеєм на окуневому полі поборотися. 

Алгоритм роботи балансиром пошуковий: 10-20 сантиметрів над дном, три плавних, максимально широких маха до 60 см, пауза 3-5 секунд і далі середні підкидання на 20-30 см з тією ж паузою. Якщо за 5-7 кивань окунь не проявив себе - переходимо на наступну лунку. 



Перші чотири лунки тиша. На п'ятій глибина збільшилась з метра на півтора (канавка вздовж очерету) і буквально на перших змахах різке підбивання приманки. Ага...ось де ти сховався. Далі махати вже не потрібно. Коротенькі різкі підкидання на 5-7 см і пауза заводять окуня і підбивання балансира ідуть після кожного ривочка. Але не засікається - значить б'є, а не їсть, потрібно змусити заковтнути приманку. Після чергового ривочка плавно тягну приманку вгору сантиметрів на десять. Плавно, за 7 секунд всього 10 сантиметрів і в кінці коротенький ривок лише кінчиком вудки і пауза...за пару секунд різке клювання і окунь забігав під лункою. Не витримав хижацюра...зжер приманку з хвоста. Швидко виймаю приманку і повертаю назад трішки вище точки клювання і плавно опускаю, приблизно в точці де клюнуло знову коротесенький ривок і пауза...знову за пару секунд клювання і наступний окунь на кризі - завелись...далі не спати. Опустив, смикнув - вийняв. Але ліфт короткий, всього п'ять окунів і далі знову тиша. Швидко пройшов балансиром з верху до дна коротко підкидаючи - мовчить, змінюю лунку.

На наступній лунці все +- по такому ж сценарію, лише окунів вдалося вийняти сім з лунки. Наступна пробурена лунка вже на виході з канави де глибина метр - без клювань. Зрозуміло, в канаві залип полосатий. 

Робимо з товаришем лунки по канавці і пішли клювання. Близько години окунь смачно підбивав балансири, а після розкачування лунки і зажирав з ударом. Потім пішов сніг, піднявся вітерець і окунь завередував. Тільки підбивання, значно рідше і без засікань. 



Змінюю приманку на трієчку smile в кольорі під окуня, зеленуваті, були в мене і Акурати такі і Рапали, але щука – курва, позрізала.

Волосінь для трієчок ставлю 0.14 sunline super - мені здається вона більш оптимальна для приманок до трьох сантиметрів, в міру м'яка і досить міцна для окунів навіть підкілушних. 

Проведення ті ж, коротенькі підсмикування з паузами і зміною глибини - окунь став активніше підбивати та почав частіше сідати на трійничок. Але й малечі стало в рази більше. Кажуть не можна випускати в лунку з якої ловиш, але бігати до іншої лінь, тому відразу топив. На п'ять спійманих один забирався, але азартно тюкають не відірватися. 



Знову змінився вітер, стало холодніше, сніг перетворився в маленькі льодові кристали, що барабанили по куртці, клювання на балансири зійшли до рідких тюків, один на 3-4 лунки, тож вирішили збиратись. 

Трофеїв цього разу не було, а окунів смажено-тараневого розміру трішки підловили. Тим більше на балансири - що набагато цікавіше. 

Вже котру риболовлю ловлю вудками Select ice jig - приємні, легенькі і досить дзвінкі патички. Правда фарбування облазить, але не потрібно як я звик встромлювати в них балансири, або не звертати уваги, на клювання то не впливає.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!