Морозний ранок


Розповідь про клювання судака на не досить типовому для нього місці від одного із знайомих, а потім ще від декількох - швидше насторожили, ніж додали цікавості, але вирішили таки перевірити.

Морозний ранок по виході з авто освіжив, розвіяв теплу сонливість і натякнув, що час попрацювати буром. 

Крига межувала з відкритою водою і, як не дивно, на течії була ще міцніша та товстіша ніж на забоці. Тридцять лунок в ряд з плато і до русла - жодного нюхання приманки судаком. Як завжди клює вчора і завтра. 



Товариші присіли на безмотилки і таки спіймавши живця виставили " капкани"- може щука таки вийде. Я теж піддався слабкості і зробив сім лунок попід кущиками та почав дригати "голим" - але мимо каси, жодного клювання. 

 "Капкани" мовчать, безмотилка не працює, до мотиля падати не було бажання, не згадаю вже коли брав його в руки, лишається лише шукати своє вздовж кручі на течії в лютих корчах - це ж відмінно. 



Довелось обійти відкриту воду та зробити світлину качок які чомусь не полетіли до тепла. 

Змінився вітер, пішов сніг, стало відчутно прохолодніше, руки дубіють на вітрі, мороз потроху притискає, сніг рипить...судак не клює.

На кожній лунці завал із корчів, залишки сіток, рослинність, постійні зачепи, ще й течія тягне добре - після десятка відбивань приманок і жодного клювання вирішую - досить, сходжу краще на косу, можливо окунь вибіжить побешкетувати. 



Розбурююсь, вмикаю Deeper, глибина 2.5 метра - судаку мало, окуню достатньо. 

Десяток лунок - тиша, далі потрапляю на пісок в кризі...ПІСОК курва...ножі сідають з трьох лунок. Сверлити стає практично неможливо, перевірю ще декілька останніх і баста, на сьогодні надихався морозним повітрям. 

Опускаю приманку, підкидаю, пауза, підкидаю - гуп...щось пристойне. Невже щука виповзла на пісок - не схоже, тисне як судак. Піднімаю швидко, волосінь sunline siglon 0.31 мм дозволяє форсувати. Декілька ривків і писок в ополонці - точно судак. Таки вимучив, хоч вже і не сподівався. Добре, що не щука, не люблю слизьких риб, проте ікра в неї смачна.



Бур не сверлить, сніжок мете, мороз тримає...товариші вже жерлиці знімають - час збиратися. Обстукую бур від льоду, намерзло чимало і просто так не складається, а на завтра мороз до -20 малюють...свіжо певно буде, та ми любимо морозну свіжість.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!