"Это вам не это..."


Вдома під ковдрою тепло, також тепло в авто, коли пічка працює, а от на березі річки, при - 6 о п'ятій годині ранку вже так би мовити "не то пальто"...

Але ж приперлись і підігрів в вигляді чаю, кави, ну і більш міцніших варіантів також не останнє діло. 

Компресор швидко, "по самі помідори" вдув човна, спінінги клацнули по ранковій тиші стиками, рипнули котушки віддаючи шнур на кільця, злегка обдало прохолодою від близкості з водою і під мірний спів двигуна човен з двома рибалками посунув на точку. 

На воді тиша, якір проорав пару метрів дна поки таки знайшов якусь гілку і човен смикнуло від різкої зупинки, ледь "нектар" не вихлюпнув з чарок - за приїзд...друга за друга...нехай люблять (за наших найкрасивіших), трофейна...і щоб не мерзнути. Все, ранкова програма виконана, тепер головне з першого закидання не спіймати, бо ОЙ!

Бульк...приманки хлюпнули по воді в ранковому тумані, шнури потягнулись, пішло очікування відбою. Десь на 7- 8 секунді відбило, хм...глибше стало на півметра, а течія виросла в рази, 32 грами вже не скізь і "вандефул", довелось шукати щось під 40 грамів, а ще тиждень тому і 28 було "бьютифул"...але ж є, то чому б і ні. 

З першої проводки не вжарило - відлягло, можна тепер і зосередитись на проведенні, але та бісова "скотиняка" судак настільки вередливий, що можеш чекати годинами "на взводі", а воно влупить коли вирішив носа почухати. 

Перші клювання з корчиків на 6 метрах. В товариша по класиці, коли перетягнув гілку і приманка зпланувала під корчик, в мене при чирканні об бічну гілку, втулив добре, ніби в протихід, Skyline аж носом клюнув з несподіванки, але всік вчасно, офсет від Decoy по класиці пробив піднебіння і шансів зійти не було. Проведення класичне, два оберти - пауза з періодичним підсмикуванням вершинкою спінінга.

Перший приємний судачисько за цю риболовлю це гут, в колеги також в залікові сантиметри вліз - рибалимо далі.

Наступного разу вирішую закинути в русло, простукати так би мовити на знос руслову канаву, хоч і течія там дебела, але іноді бували "преценденти". По трубі приманку протягло швидко і приліпило до звалу перед береговим плато. Легенько підсмикую спінінгом і на початку підмотування отримую класичний судаковий - ТУК! Чітко, по класиці, не вириваючи з рук, але так впевнено "Здастє!" - всікаю від душі і відразу тиск риби.

Судак заліковий, сильний, на течії спротив від душі, не послабляв фрикціон, sky відпрацював по амортизації на відмінно - чорненький, люблю таких. 

В Олега при перетягуванеі корчика ще одна різка покльовка і після кількох метрів виважування схід приємної риби - замінусували, але то норм, наша буде з нами. Повторне закидання в точку і знову в тому ж місці чітке клювання - підсічка, Х1 зігнувся на виважуванні - також приємна рибка, але ж хочеться "біг сайз", осінь же. 

Deeper показує, що і риба і корчики таки присутні тож лишається лише вмовити на клювання, чим і займаємось.

Продовжуємо міняти різні приманки як в розмірі так і кольорі, але чомусь, останні декілька тижнів судак вибирає натуралку в розмірі від 3.5 до 4.5 дюйма. В мене такі приманки від Кeitech та Select, але вже свінги вибились в нуль, тому переходжу на ізіки, товариш же муштрує судака свінгами - в нього це улюблений тип силікону. 

За день більше п'ятидесяти постановок човна, руки, спина, плечі гудуть від якоря - фітнес наше всьо...

Судак клював точково і рідко. 8 клювань у товариша і п'ять піднятих в човен проти 5 моїх клювань з чотирма спійманими, взяли чотирьох в розмірі, решту втопили з наказом не клювати поки не виростуть до 5+ кг, бо хочеться чогось трофейно-дієтичного...

Також клюнула на якір вудка якогось рибалки, що полюбляє снасті "маде ін пан сам склепав" - з лижної палки та якогось склопластикового патичка, повісили на дереві, якщо хто впізнає забере. 

Сонце вилізло в зеніт, смалило від душі + 13, кава додавала наснаги, але час і додому, день знову пролетів...

По дорозі розбір "польоту", гіпотези, пропозиції, плани...наступного разу зробимо "сюрпрайз", подивимось що він відповість. 

Всім добра! 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!