Джиг на Дніпрі


"Мабуть давлєніє"


- Сьогодні клювало і досить непогано.

- Звідки знаєш?

- Сам був.

- Ну ок...поїхали завтра...


На місці рано, тільки но сіріє, проте рибалки вже на точках. Стали практично на останні вільні місця...ну хоч стали.

Ранок холодний, підмерзають кільця, працюю улюбленим Sky line 862 та Stradic 5000 - чітко джиговий комплект.

Шнур одиничка від Sun line, ставлю повідок зажди - 0.55 Sun line Hard...на випадок щуки, ракушки, гострого каміння, та й непомітний він у воді тож може й клювань буде більше і...досить важливо, при зачепі рветься завжди на вузлі флюр-шнур, перевірено, тож втрат шнура практично немає, а 40 см повідка - то виправдана втрата.

Місце попсове...справа за три метри рибалка, зліва так само, маневру при закидання - 0

Прямо перед собою і + - п'ять метрів правіше - лівіше...нудоття.



Перший полетів зваблювати судака рожевий Keitech 4 - десятка півтора проведень і жодного контакту.

Змінюю на натуральний Fat 3.5 і збільшую груз до 22 грамів. Стукає чіткіше, проте знову тиша, а мені потрібен судак, причому бажано достойний, скучив вже за його міцними ударами.

Колега Павло - тезка, поруч отримує чітке клювання і за пару хвилин паркує судака - заліковий, це добре, можливо рухнувся.

В мене та товариша тиша.

Кардинально змінюю колір і розмір: swing 4.5 в блакитно-зеленому кольорі з потужною п'яткою та на 20 грамах яскраво помаранчевого свинцю набрав розгін і отримавши потужну катапульту від різкого розгинання sky - полинув майже за горизонт...якось вийшло закинути далі ніж звичайно...приводнився і через 7 секунд відбив дно, приманка крупніша і падала на секунду - півтори довше.

Вжик-вжик...пауза...вжик-вжик - тидищ!

Вцупив судачисько від душі...прямо як книжка пише, на паузі, під час падіння приманки і натягнутому шнурі - віддало аж в підошви черевиків.

Підсічка майже синхронно з ударом і також від плеча - sky загнувся...ривки риби на викиді...плавні підтягуваная і слабину вибираю котушкою...риба борсається, не хоче поступатись, ще й сусід зліва перекинув шнур...проте швидко вимотав, не зашкодивши виважуванню.

До берега судак не хоче підніматись з глибини, давить, відчуваю, що не трофей але приємна риба, проте всік міцно і тим більше офсет Decoy повинен просадити пащу навиліт (так і сталося), тому веду спокійно. В ногах спливає - вже спокійний, мірний судачисько з міцним клюванням - саме те що хотілось.



Настрій покращився, адреналін спонукає рухатись, шукати наступного клювання - азартна штука джиг: нічого-нічого-нічого...бабах! Миттєво просипаєшся і оживаєш, руки працюють на автоматі, спінінг відпрацьовує ривки, котушка віддає шнур при критичних навантаженнях - краса.

Проте надалі 10 хвилин полоскання без клювань, таке враження, що лише два судаки вирішили поснідати.

Змінюю приманку на Easy shiner 3 в гламурному малиново-блакитному кольорі - сам би з'їв, але рибі потрібно.

Відразу отримую два клювання підряд і два судачка пливуть кликати бабцю.



Далі піднялось сонечко вище і...раніше не клювало, а потім зовсім перестало.

Ще годину добросовісно впирались змінюючи приманки та вагу грузів, чергуючи підриви з плавними потяжками, ривки спінінгом з підмотуванням котушкою, рівномірка з чирканням по дну (дві приманки таки залишив в корчику), але повний швах...у товариша два дибуни, в мене розірвало приманку, можливо і за шнур чийсь відірваний зачепився.



Тож о 10.00 вирішили припинити медитацію і повернутись додому - спекотно стало.

Ловилось швидко, писалось також легко, а от читатися може довго, адже літер чималенько вийшло. Проте я не навмисно. А коли вже дочитали до кінця, то не стидайтеся, лайки і коментарі вітаються, адже то вже діалог, а не спостерігання, та й мені зрозуміліше цікаві хоч комусь мої опуси чи то тільки ні про що...



Всім добра!

Комментировать

Павло, вітаю з весняним агапом та з цікавим місцем с каменюками - справжнє агапОве ! А де у вашіх краях на Дніпрі такі камені "ростуть" ;) - десь біля Дніпровського?

Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!