День 2. Три види хижаків. Знайшли ЛІГВО СУДАКА


На наступний день вирішили одразу почати з перевірених локацій по щуці й не пригадали. Плямисті красуні продовжували гнівно атакувати запропоновані нами ласощі в виді 110 та 130 воблерів. Однозначними лідерами були Kanata та Inquisitor.



Щодо самої проводки то цього разу, на мій погляд вона була менш визначальною ніж колір. Достатніми були класичні короткі, але акцентовані удари з повною віддачею шнура за схемою 2-1-2. Не знаю з чим саме це пов'язано, однак хижачку дійсно більше цікавили виключно так звані провокаційні кольори.

Випадково натрапили на міляк з великою кількістю малька яким системно ласувала щука, видаючи свою неабияку активність частими бурунами. Проте ця місцина не подарувала нам нічого окрім одного контакту з коливалкою-незачіпляйкою.



Але як тільки ми вийшли на бровку то одразу ж отримали два майже одночасні результативні клювання. Ще через мить клює третя і тим самим закріплює нашу віру в її абсолютну прив'язку до рельєфу.

Більшість водоростів вже відмерли, але де-не-де ще можна натрапити на невеличкі їх скупчення. Подібні місця також подарували нам ще декілька щук. Запорукою успіху тут був точний закид. Вітер як завжди був на боці риби тому доводилось постійно робити поправку на нього.



Ну а вже через годину згадали що саме час провідати окунців й перевірити їх апетит. Цього разу ми зробили дуже вдалу постановку човна таким чином що могли стягувати з мілини на брову наші приманки, тим самим збільшуючи вертикальну фазу гри й це безвідмовно спрацювало. Горбачі знову повеселили нас впевненими клюваннями.



Займатись пошуком "ключиків" не було бажання тому вирішили одразу ловити на те що працювало вчора. У мене це був восьмиграмовий тейл-спіннер від Accurat. Глибина тут складає не більше двох метрів тому задовільну швидкість гри приманка отримувала лише ближче до човна, де власне ми й отримали переважну більшість клювань.



Ну а вже через якихось тридцять хвилин окунь знову почав натякати що він теж вміє вередувати й вечір ми вирішили присвятити пошукам нових місць для майбутніх виїздів. Цей процес дійсно зайняв чимало часу та я вкотре переконуюсь що доля завжди віддячує за чесну працю.



На одному з поворотів стінки тростин поверхня води малювала чудернацькі картини й з першого ж закиду мій товариш ловить там судака на 1300 г. Миттєво вирішуємо кидати якір та перевірити місце джигом.

Першою в воду летить Свінг в шартрезі й ледве приманка встигла досягнути дна як я миттєво отримую характерне коротке, але невимовно дзвінке судакове клювання.



Звісно що від такої несподіванки трохи забарився з підсічкою, але штопор вкотре довів що він не дарма займає почесне перше місце в моїх коробках в місцях де є мінімальна кількість зачепів. Трійник навиліт пробив щелепу, а приманка залишилась цілою.



Ще через хвильку чую від напарника "Є!" Та цього разу риба була меншого розміру й обійшлись без підсаки. І почалось... Кількість риби ніхто не рахував та впевнений що за цю годину я спіймав більше судаків ніж за місяць рибалок на Подолі.



Однак і тут вже після третьої проводки риба переставала реагувати й потрібно було якомога швидше підтримувати її інтерес новими смаколиками. Відверто кажучи приманки білого кольору у мене рідко "вистрілюють" але цього разу двохвостий твістер від BroFishing мене вкотре приємно здивував.

На очевидному вимушеному перегрузі Sofi не здається як більшість подібних приманок, випрямляючи активні елементи в пряму лінію, а лише змінює свою гру на більш високочастотну та низькоамплітудну. В момент коли активність геть спала саме цей тип приманок дозволяє ефективно "шкрябати" по дну. Найголовніше тут було знайти правильний баланс вантажика й набратися терпіння. Клювання були дуже схожі на окуневі в зимовий період.



На моєму досвіді такий метод найбільш дієвий саме в цей температурний режим води. Коли ж відмітка опуститься нижче п'яти градусів безальтернативним як завжди стане дроп-шот та його варіації.

Ну а ми з задоволеними та обвітреними пиками хутко погребли на берег оскільки почало швидко сіріти. Кожний такий день коли ми маємо можливість займатись улюбленим хобі можливий лише завдяки хоробрості наших Збройних Сил України.



Я бажаю кожному з Вас міцних нервів, мирного неба та швидкої Перемоги! Слава Україні! 


З повагою, Ярослав Злий

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!